Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2007 22:15 - Азис* вилнее в центъра на Лондон, причинява транспортен хаос и повреди на газопроводи, Бате Бойко** кърти мазилка
Автор: taralejkite Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5000 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Ураганът “Кирил” помита Европа. Вятърът стигна 150 км/ч, трима британци загинаха, стотици полети бяха отменени” – в. „Стандарт”, петък, 19 януари 2007 г.

    Хора, бре! Да знаете, че ураганът Кирил ще мине, майка му стара... та да се не плашат жените и дечурлигата, ами рахат да си бъдат... Сигнали за авария няма много още, засега – към 70... Ама иде ураганът, майка му стара! Затваряйте прозорците, майка им стара и се пазете от падащи предмети, майка им стара!
    Горкият Кирил и горките му дечурлига, които просто искали да му направят оригинален подарък за рождения ден. Е, не са предполагали, че новопокръстеният ураган ще причини чак пък толкова много щети. То и как да предположиш? От училище ние знаем, че ураганите са едни такива леееки периодични ветрове по крайбрежните части на сушата, чест фон на разни поетични случки. Кой да се сети, че може да вземат да се разфучат толкова бясно, че да влязат в устите на де що има метеоролог из телевизиите по света и у нас! Но, както казва майсторът на нацелването на точното съотношение на солчицата и черното пиперче в Канал едно, не е виновен този, който яде баницата. Виновна е доктор Емилова, че оставя 100-килограмови мъже на кило ябълки. На ден. Така де, пуснали евтини урагани за „именосване” и хората веднага се наредили на опашката. „Насаааам, народе-е-е! Айде, че не останаха! Кой разбира, тук се спира! На Виктория и Дейвид Бекъм занимавката! На Бионсето естествения сушоар!” И народът се реди и купува. Че какво му е. Щом можеш да си кръстиш звезда или да си купиш парче от Луната, защо да не направиш същото и с ураган? Плащаш, кръщаваш, плащаш, кръщаваш. Кеф ти Иванчо, кеф ти – Петканчо.
    Оставяме настрана историята с предимно женските имена и оня стар и леко семпъл виц за приликата между жената и урагана. Оставяме настрана и мижи-да-те-лъжа упражненията на оня мускул, дето по-голям от тия упражнения не може да стане, за влагане на парите за име в поправките на щетите. Или пък за редуването женски-мъжки. Що за откачен хомо-сапиенс екземпляр би се изкефил да даде името си на природно явление? Може би някой с мания за величие? Интересно как Волен не се е сетил да си откупи правата върху няколко по-големи ураганчета. Или пък Азис. Готин пи ар ход, черпя ви с идеята. Представям си заглавията, ама не само в нашия си печат: “Азис* помля Бъкингамския дворец” - “Hurricane Azis, named after Bulgarian modern folk singer, brought the house down. Literally.”
    Но защо да се ограничаваме само и единствено с ураганите?! Нима природата е бедна на явления? И без това всеки ден се случват какви ли не природни бедствия и катаклизми. А хората се чудят за каква глупост по-напред да похарчат парите си. Така де, вече не е модерно да се свалят звезди на възлюблената. Трябва да й се закупят. А ако е цяло съзвездие, още по-добре!
    Мигар наводненията не заслужават да носят името на някой от нас? “Майкъл Джексън остави цяло село на Нос Добра Надежда без ток.” Ами земетресенията? Какво му е готиното на това да съобщиш, че в Токио е имало земетресение от 8-ма степен по Рихтер? Къде по-фешън звучи: “Васа Ганчева разклати сериозно стотици небостъргачи в Япония; правителството взима спешни мерки.” Или пък продължителните суши, свързани с глобалното затопляне? “Небивало Бате мори жителите на Ню Йорк, водата за лед за уискито свършва”, “Батето изби рибата в Дунава”. Какво ще кажете за свлачищата? “Десетки автомобили пострадаха от Киро Скалата”. А старите хора ще разказват на внуците: “Е-е-е-ех, помниш ли голямата Лили Иванова от 2051-ва? Десет кокошки-носачки ми бастиса!” “А-а-а, това нищо не е! На мен от Дим Дуков през 69-та още ми зее дупка на оградата в задния двор!”.
    Но... млъкни, сърце! Както казва Рачко Пръдлето, човек за едното красно име живее. И явно все търси начин да го прослави. Или както е казал поетът: „Дуйни ми, дуйни, бел ветре”…

image

* и ** - хипотетични имена на урагани

А Палма Тараланска си е съвсем истинска - тъз" табелка съм я отснела в Руси. Ей на това му викаме името да работи за теб!


Тагове:   Лондон,   Азис,   хаос,   мазилка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - За ураганите без любов
24.01.2007 22:37
До вчера бях готова да се боря за именуване на някое по-скромно ураганче, но след днешното развилняване се отказвам...Некои останки от Кирето ми ебаха мамата!
цитирай
2. taralejkite - И да знаете...
24.01.2007 22:40
онова за драй ветър тафт е пълна лъжа. Не разчитай на прическа, ако си имаш работа с ветър.. ;)
цитирай
3. ridiculous - Между другото,
24.01.2007 22:51
в София (на Витошка) има нотариус на име Чайка Бележкова. Много радостно ми става на душата като се сетя за това, но не съм се сетила да снимам табелката.
цитирай
4. bamby13 - Да отбележа за протокола
24.01.2007 23:41
Шефът на нравствения отдел на Пражката Полиция се казва Петър Штетка. На сленг фамилното му име означава уроспия :-)))
цитирай
5. chris - доста пъти
25.01.2007 08:59
съм се хилил на тази именно табела .. хаха .. ами пак в русе има до американското пазарче друга табелка : "доктор тихол мустаков" , която е не по-малко култова :)
цитирай
6. анонимен - Бравос
25.01.2007 16:11
Айде продължавайте да веете ;))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taralejkite
Категория: Лични дневници
Прочетен: 570921
Постинги: 46
Коментари: 332
Гласове: 464
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930